CURIEexplorerFri

Claus Meyer kårer de små spillere, som vindere af ‘nytænkning’ i krisetider

Tilbage i april 2020 var Danmarks nok mest kendte gastronomiske iværksætter Claus Meyer forbi de åbne online zoom-møder CURIE Inspired no. 5 blot tre uger efter Danmark oplevede lock-down. Det var en tid, hvor mange stadig var ved at finde fodfæste i de mange nye spilleregler. COVID-19 var på det tidspunkt på alles læber og tanker fra morgen til aften.

De små virksomheder vandt i “nytænkning” i COVID-19s første periode

På mødet startede Claus Meyer med at udtrykke, hvor påfaldende det var, at det var SMV’erne, altså de små og mellemstore virksomheder, som hurtigst havde fået tilpasset deres virksomhed til den nye virkelighed. Det var næste udelukkende fra de små spillere, at man så nytænkning og nye initiativer. De store havde sværere ved at vende sig til de nye tilstande. I næste afsnit kan du læse hvad der f.eks. skete hos Claus Meyer selv i Meyers Madhus.

Digital udvikling havde været ni år undervejs – med COVID-19 i hælene tog det kun 48 timer

Et af de første nye tiltag, som Meyers Madhus kastede sig over, var daglige live-streamede madlavningskurser. I ni år havde de internt drøftet, hvordan de kunne gå online. Ni år!! Da COVID-19 lukkede restauranterne gik de live på under 48 timer. 48 timer!! Så lige pludselig stod Meyers kokke rundt omkring i deres egne hjem og lavede mad fra deres hjemmekøkkener. De begyndte at livestreame een gang om dagen og leverede en god opskrift til hundredevis af folk, der chattede med og stillede spørgsmål som: “Hvordan skal dejen håndteres? Hvor meget vand skal der i? Hvor længe … og så videre.”

Ligeledes havde Meyer-koncernen på under tre døgn tilmed opbygget et rimelig avanceret måltidskassesystem i deres frokost/kantine-virksomhed. Men hvordan kan det være at Meyers Madhus havde succes med at søsætte nye initiativer så hurtigt? Læs mere om det i næste afsnit.

Væk med udvalgstjuhejet og ind med opportunismen

En af de vigtigste organisatoriske ændringer som medførte al denne nytænkning hos Meyers Madhus var, at der var – med Claus’ ord – mindre “udvalgstjuhej”, fordi tålmodigheden var mindre. Alle fik mandat til at søge på tværs af afdelinger – fordi “fanden er løs og alt er nu tilladt”, som Claus Meyer udtrykker det. Man begyndte at opsøge mere opportunistisk de steder, hvor man vidste, der var “lommer af kompetencer” fremfor at gå gennem chefen og spørge, om man kunne låne en kvart medarbejder om måneden i den anden afdeling. 

Claus Meyer viste sig – ikke overraskende – at være et utroligt inspirerende menneske, som gav mange guldkorn med på sin vej. Hele sessionen med Claus Meyer på CURIE Inspired no. 5 blev optaget på video og deles gerne ved personlig henvendelse på hello@curie.dk. Rigtig god fornøjelse!

***

CURIE Inspired løb af stablen i marts og april måned 2020 hver tirsdag og torsdag for at bringe relevante værktøjer og perspektiver i en situation, hvor langt de fleste erhvervsledere havde brug for nye måder at lede og udvikle sig på. CURIE Inspired var et gratis tilbud som foregik på zoom, og var rettet mod især forretningsudviklere, ledere og selvstændige. Alle var velkomne – både mænd og kvinder, CURIE-medlemmer og ikke medlemmer.

CURIE har tre eksklusive professionelle netværk for forretningskvinder, ildsjæle og iværksættere. Lær de tre netværk bedre at kende her.

CURIE EXECUTIVE

Netværket for dig, som ønsker at nå til tops, skabe forretning og gøre en forskel. I netværket finder du kvinder, som du kan læne dig op ad, lade dig inspirere af og udvikle dig sammen med.

CURIE of TOMORROW

For de nysgerrige kvinder. Leder du efter et netværk, som kan inspirere din hverdag med de nyeste tendenser indenfor teknologi, forretningsudvikling og innovation?

CURIE EXPLORER

Dette år lancerer vi et splinternyt netværk. CURIE Explorer er for dig, som gerne vil starte dit eget firma. Du har brændt for at springe ud som
iværksætter længe men endnu ikke haft modet.

Bliv en del af CURIE-universet og få inspirerende fortællinger fra hverdagen, gode ideer og meget mere. Tilmeld dig her og modtag CURIE INSPIRED, et nyhedsbrev, som giver dig viden, mod og styrke gennem de erfaringer, vi gør os i CURIE.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere