magda-v-Z2qxu_IIFWI-unsplash

Hvem tager ansvar for dine ambitioner?

Personligt indlæg fra CURIEs grundlægger Susanne Odgaard om at opnå sine drømme

Det er en søndag morgen for ikke så længe siden, og jeg sidder med avisen over morgenkaffen. Pludselig bliver jeg ramt i kroppen af et lyn – eller nærmere en tanke – som jeg ikke kan slippe igen. Tanken sætter sig fast i mit indre og kalder på at blive forløst og ikke blot kastet væk igen.

Mine tanker er oftere spørgsmål end svar – og denne dag var tanken formuleret således: 

Hvem tager ansvar mine ambitioner? 

For sagen var den, at jeg i flere dage havde undret mig over, hvor mange af mine drømme, som havde stået højt på listen i flere år, men som jeg ikke var kommet et skridt nærmere. Var det stadig mine drømme og ambitioner? Og hvis de var – hvorfor havde jeg så stadig ikke opnået dem endnu?

Det ledte frem til tanken denne morgen om – hvem der egentlig tager ansvar for mine ambitioner. For som jeg sagde bebrejdende til mig selv: “Du gør det jo tydelig vis ikke selv!” 

Men var det egentlig stadig mine drømme, eller var det bare noget, jeg troede, jeg drømte om. Stille og roligt konkluderede jeg mig frem til, at det stadig var mine drømme – der var bare ikke noget eller nogen i mig, som følte sig ansvarlig for, at mine drømme skulle opfyldes. Åbenbart!

Men derimod at tage ansvar for at andres drømme forløses – dét var åbenbart langt lettere at tage ansvar for. For det gjorde jeg jo hele tiden – både som facilitator i netværkene, som bestyrelsesmedlem og som strategisk rådgiver. Men for mig selv – der var det åbenbart en hel anden deal, der ikke var så vigtigt. Not!

På loftet i mine forældres hus

Et par uger senere stod jeg på loftet i mine forældres hus for at sortere et par meget gamle gemmekasser. I dem fandt jeg minder fra min ungdom. Jeg fandt minder om hende (mig), som var taget til USA og læste på college, hende som arbejdede på et space science center og ville være astronaut, og hende som havde kløet på for at lære at kitesurfe. Det var hende, som ikke blot var fuld af drømme, men som også havde et arsenal af gåpåmod og evne for ‘geshido’ (getting things done).

Tiøren falder

Tiøren faldt ikke lige med det samme. Der gik nogle dage. Men så kom den også for fuld hammer. 

Jeg skulle have fat på surferen igen inde i mig – for det slog mig, at HUN kunne tage ansvar for mine ambitioner. Hun ville kunne tage ansvaret for at forløse mine drømme. For surferen havde jo masser af power, gåpåmod og ‘geshido’. For selvom det var nogle år siden, at hun var i action mode – så boede hun stadig inde i mig. Det kunne jeg tydeligt mærke.

Siden har jeg konsulteret surferen inde i mig hver morgen og ladet hende lede slagets gang – en dag ad gangen. Uden at sige for meget kan jeg godt sige dig, at det går stærkt, og det hele er blevet rigtig sjovt igen. 

På det efterfølgende CURIE-møde

Derfor spurgte jeg også alle i CURIE-netværkene om det samme:

  • Hvem tager egentlig ansvar for dine ambitioner? 
  • Hvordan kan du gøre 2021 til det mest mindblowing år i dit liv? 
  • Og hvem vil du finde, hvis du gik på opdagelse i dine gamle gemmekasser?

Håber du vil prøve at gøre det samme. Skriv gerne og fortæl om dine erfaringer og erkendelser.

*

Og kig forbi et intromøde i CURIE eller send en email på susanne@curie.dk, hvis du har lyst til at vide mere om CURIE. 

CURIE har tre eksklusive professionelle netværk for forretningskvinder, ildsjæle og iværksættere. Lær de tre netværk bedre at kende her.

CURIE EXECUTIVE

Netværket for dig, som ønsker at nå til tops, skabe forretning og gøre en forskel. I netværket finder du kvinder, som du kan læne dig op ad, lade dig inspirere af og udvikle dig sammen med.

CURIE of TOMORROW

For de nysgerrige kvinder. Leder du efter et netværk, som kan inspirere din hverdag med de nyeste tendenser indenfor teknologi, forretningsudvikling og innovation?

CURIE EXPLORER

Dette år lancerer vi et splinternyt netværk. CURIE Explorer er for dig, som gerne vil starte dit eget firma. Du har brændt for at springe ud som
iværksætter længe men endnu ikke haft modet.

Bliv en del af CURIE-universet og få inspirerende fortællinger fra hverdagen, gode ideer og meget mere. Tilmeld dig her og modtag CURIE INSPIRED, et nyhedsbrev, som giver dig viden, mod og styrke gennem de erfaringer, vi gør os i CURIE.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere