Sarah Mørch Svendsen - Head of cloud and technology Alliances - IMPACT A/S

Fire konkrete bud på hvordan du holder dig ajour med teknologiudviklingen

Sarah Mørch Svendsen mødte jeg første gang tilbage i 2018, hvor hun blev medlem af CURIE. I netværket kender jeg Sarah som en, der tør at stille mange af de modige spørgsmål. Hun er rigtig god til at hjælpe andre med faglig og personlig sparring. Og så er hun i netværket elsket for sin ”no bullshit-tilgang” til tingene. Sarah har siden marts 2019 været ansat i IMPACT, hvor hun er ansvarlig for teknologipartnerskaber og samtidig ansvarlig for, at IMPACT internt er organiseret rigtigt og bruger teknologien optimalt.

I IMPACT er de e-commerce specialister og hjælper deres kunder med at skabe vækst blandt andet via digitale kundeoplevelser. Virksomheden har over 20 år på bagen og er kendt for at have fingeren på pulsen indenfor sit felt og samtidig have respekt for, at der skal arbejdes grundigt og ordentligt for at skabe resultater.

Sarah er som ansvarlig for Cloud og technology alliances med til at gøre en forskel i det daglige i IMPACT, som er i hastig vækst. Hun bidrager til, hvordan de internt er organiseret og optimerer de ansattes brug af de forskellige platforme. Det er der virkelig også brug for i virksomheden, der har ændret navn fra Web Danmark til IMPACT og i fuld fart er på vej mod at blive 200 ansatte.

”Det stiller store krav til forståelsen af at drive salg, leverance og ikke mindst ledelse, når man som os vækster med lynets hast. Der bliver et stort behov for nye måder at styre opgaverne på og organisere det hele. Det er super spændende – men det kræver også noget såvel af de nyansatte som dem, der har været med længe på IMPACT-rejsen”, siger Sarah og kigger ret alvorligt på mig.

At tro at man kan have én, der er er “head of al teknologi” er hat og briller

Efter et par sip af kaffen foran os uddyber Sarah: ”Altså, der sker så meget i dag. Nye platforme, ny teknologi med nye muligheder, nye services, der opstår, og det hele kræver nye løsninger. For mig handler det om at få skabt gode processer og måder at navigere på. Det er så vigtigt at få uddelegeret ansvarsområder og udvikle specialist roller. Ellers bliver det en stor rodebutik”. Sarah tager den sidste slurk af sin kaffe, smiler og siger så til mig med et fast blik: ”At tro at man kan have én, der er ”head of technology” er hat og briller”. Vi bryder ud i grin over Sarahs udsagn – men hun uddyber: ”For os i IMPACT er det vigtigt, at vi sikrer os, at vi er de bedste til at anvende de teknologier og muligheder, der udbydes, så vi kan skabe overblik og værdi for vores kunder. På den måde kan vi give den ypperste rådgivning og lave de bedste produkter. En stor del af vores fundament handler om at skabe stærke partnerskaber og relationer, så vi er klædt på til at levere tilpassede konsulentydelser til vores kunder”. Selvom jeg er ”head of cloud”, så ved jeg ikke alt om cloud. Men jeg ved, hvem jeg skal ringe til for at finde svar på det, jeg ikke selv kan svare på. Jeg finder altid svaret. At have netværket i orden er afgørende for at kunne arbejde professionelt i min stilling, hvis du spørger mig”.

Det ligger i vores DNA, at vi passer på hinanden

Sarah Mørch Svendsen har en baggrund som cand.merc i datalogi og har været i den digitale konsulentbranche gennem hele karrieren, bl.a. 11 år i en stilling som salgsdirektør og partner hos Kraftvaerk. Jeg er nysgerrig på, hvad der motiverer hende i jobbet i dag, og hvad hun gør for at passe på sig selv og sine kolleger. Sarah storsmiler ved mine spørgsmål og starter med at svare: ”Først og fremmest så jeg er topmotiveret af at være i et miljø, hvor mine kolleger er så dygtige indenfor et bredt felt. De er passionerede, søde og arbejdsomme! Vi har eksperter indenfor alle tænkelige områder indenfor digitale købsoplevelser. Det inspirerer mig meget og giver mig de vildeste ”wauw-oplevelser”, som gør, at jeg ofte går hjem med hænderne over hovedet. Jeg har simpelthen optur over, at vi laver de vildeste business cases og er med til at løfte vores kunders forretninger”.

En lidt mere alvorlig mine finder plads i Sarahs ansigt og så fortsætter hun: ”Men du ved, passionerede mennesker skal vi også passe på. Og vi gør faktisk meget for at passe på hinanden. Det er jo også en forretningsmæssig klog beslutning for en af nutidens store udfordringer i forhold til at vækste en virksomhed er at kunne tiltrække og fastholde talent! Hos IMPACT er vi heldige med at have en kultur for, at der ikke er pres på at arbejde 60 timer om ugen. Kulturen er gennemsyret af hjertelighed, og der er stor frihed og fleksibilitet – for eksempel til at hente børn og arbejde hjemmefra. Det hele starter hos ledelsen. Men nu ligger det ligesom bare i vores DNA, at vi passer på hinanden.

Stor betydning af et netværk med tillid

I CURIE netværket, som Sarah var med i i sæsonen 2018/19, var Sarah altid aktiv og deltagende, og jeg er nysgerrig på, hvad netværket gav hende. For hvad kan et netværk egentlig gøre for en karrierekvinde som Sarah Mørch Svendsen?

Sarah læner sig frem mod mig og siger: ”Det var faktisk en kæmpe betydning for mig at være med i CURIE netværket. Det handler om, at jeg der havde et tillidsfuldt forum, hvor jeg kunne stille de store dumme spørgsmål – uden at føle mig dum!Og da vi var så mange forskellige typer med, så fik jeg ofte en mange-facetteret sparring og gik altid inspireret fra vores møder. Vi delte erfaringer, og jeg lærte af de andres måder at gå til tingene på. Samtidig fik jeg et sted, hvor jeg kunne dele ud af mine egne erfaringer og var med til at støtte andre i deres karriere. Dét var ret givende!

Noget af det, jeg synes, er vigtigt, som er mit bedste råd til andre er ikke at gå på kompromis med sin egen integritet.I netværket finder jeg mod til at holde fast i min egen integritet!”

Sarah’s anbefalinger

Sarah’s anbefalinger til at følge med indenfor teknologien – evt. cut det ned så det er: 2 podcasts, to keynote speaks og to linkedin grupper.

Her er et par links/navne til sites, som Sarah bruger for at holde sig ajour med teknologiudviklingen:

 

CURIE har tre eksklusive professionelle netværk for forretningskvinder, ildsjæle og iværksættere. Lær de tre netværk bedre at kende her.

CURIE EXECUTIVE

Netværket for dig, som ønsker at nå til tops, skabe forretning og gøre en forskel. I netværket finder du kvinder, som du kan læne dig op ad, lade dig inspirere af og udvikle dig sammen med.

CURIE of TOMORROW

For de nysgerrige kvinder. Leder du efter et netværk, som kan inspirere din hverdag med de nyeste tendenser indenfor teknologi, forretningsudvikling og innovation?

CURIE EXPLORER

Dette år lancerer vi et splinternyt netværk. CURIE Explorer er for dig, som gerne vil starte dit eget firma. Du har brændt for at springe ud som
iværksætter længe men endnu ikke haft modet.

Bliv en del af CURIE-universet og få inspirerende fortællinger fra hverdagen, gode ideer og meget mere. Tilmeld dig her og modtag CURIE INSPIRED, et nyhedsbrev, som giver dig viden, mod og styrke gennem de erfaringer, vi gør os i CURIE.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere