Foto34

Vælg dit netværk med omhu

Vælg dit netværk med omhu.

Jeg har i fire år drevet CURIE-netværkene for modige, ambitiøse kvinder, der ønsker at blive klogere på deres faglighed og egen personlige udvikling. Tidligere har jeg selv søgt netværk netop for at finde ligesindede og få et rum for udviklingen af mig selv og min karriere. Men jeg manglede noget – og nu har jeg selv skabt det.

Der er i dag mange tilbud om netværk, og gennem de sidste år har der været meget fokus på at være en del af et godt netværk for at vi kan udvikle os som mennesker og som ledere og få input til vores karriere. Mange virksomheder investerer sågar i, at deres ansatte er en del af et netværk. Hvorfor? Fordi vi har erkendt, at vi rykker os, lærer mere og skaber jobs og muligheder sammen. Men hvad er egentlig et godt netværk?

“Jeg synes, man skal vælge sit netværk med omhu. Start et sted. Det starter altid hos en selv – det handler om at stille sig til rådighed og hjælpe og sparre. Det har jeg altid gjort og min erfaring er, at det du sender ud kommer tusindfold tilbage. Med andre ord: What you give is what you’re gonna get!” Camilla van Dijk Fielsøe, CEO i SeeknSpeak, medlem af CURIE Executive i 3 år.

I min optik er det vigtigt, at et netværk faciliteres med omtanke for de unikke gruppedynamikker, der opstår i et rum fuld af mennesker med særlige potentialer. Ud over at der skal være et seriøst fagligt indhold, som gør os alle klogere, skal der i lige så høj grad skabes et rum for refleksion og perspektivering, så alle går fra møderne med noget konkret, de kan bruge i deres hverdag.

Alle har noget særligt at bidrage med. Vi er ikke ens. Og det er godt. Men vi har i CURIE alle et særligt ønske om at blive klogere og bidrage med de vinkler, vi har lært fra vores forskellige hverdage.

Om CURIE netværket er et godt netværk for dig afhænger af, om du er klar til at bidrage og vil med på den udviklingsrejse, som møderne i CURIE lægger op til. Her hos os kommer man ikke ”for at få noget” – man kommer for at lære noget sammen, udvikle sig og støtte hinanden.

Et trygt og tillidsfuldt læringsrum med ærlighed som omdrejningspunkt.

”Der er sgu meget bullshit derude! For mig har det haft en kæmpe betydning at være med i CURIE. Det handler om at finde et forum, hvor der er tillid. Et forum hvor man kan stille de store dumme spørgsmål og få en mange facetteret sparring retur. For mig har det været værdifuldt, at vi i CURIE tør at være sårbare og åbne. Det giver også mulighed for at give igen, når andre kommer med samme tillid og åbent sind”

Sarah Mørch Svendsen, Head of Cloud and Technology Alliances i IT-firmaet IMPACT, medlem af CURIE Executive i et år.

Ærligheden – både overfor dig selv og for andre – er for mig særlig vigtigt i et netværk for at skabe udvikling sammen og hver for sig. Men det er ikke noget, man ‘bare lige er’. Altså ærlig. For det kræver, at der bliver skabt et fortroligt rum, hvor vi ‘holder hinanden’, og hvor man tør at stille de spørgsmål, som vi måske ikke helt tør stille i andre fora. Man blotter jo sig selv, når man er ærlig.

Det er sårbart at stå der og vise usikkerhed og tvivl frem, hvis ikke man bliver grebet. Jeg ved godt, at det kan være lidt ‘fluffy’, men det er faktisk noget, jeg er meget bevidst om som facilitator af CURIE-netværkene. Og stolt af, at vi kan skabe sammen! Mine værktøjer er mange. Men min tilgang er den samme til alt, hvad vi laver: Vi skal ”holde hinanden højt”. Vi skal fremelske det bedste i hver enkelt, med ros og anerkendelse og med den sparring, der er nødvendig lige nu og her. Vi bakser jo alle med tvivl og usikkerhed om hvorvidt de beslutninger, vi træffer, er de rigtige. I CURIE har vi i al ydmyghed skabt et særligt læringsrum, hvor både tillid og ærlighed er kodeord. Vi støtter hinanden. Helt naturligt.

En styrkelse af dit autentiske ståsted gennem bevidsthed og modige handlinger.

Der er gennem de sidste par år blevet talt meget om at være autentisk. Men hvad vil det egentlig sige, og hvordan arbejder du mere konkret med at blive det?

Du bliver autentisk, når du gør det, du siger du vil. Når du formår at være ægte og dem omkring dig kan mærke, at de kan stole på dig. Det kan være udfordrende at holde fast i sig selv i en hverdag med mange beslutninger og strategier, der skal følges. Min erfaring er, at det kræver, at du sætter tid af til at reflektere over tingene og kigge nysgerrigt på din egen adfærd for at blive bevidst om, hvordan du handler i din hverdag. Gennem spørgsmål og øvelser kommer du som medlem i CURIE ikke udenom at blive bevidst om, hvad der gør dig stærk, og hvad dit udgangspunkt er for at stå autentisk i dit job og i dit liv i det hele taget.

Der er ingen vej udenom – kun en vej igennem. Til gengæld er det særligt udviklende, når du finder modet til det. For lad os være ærlige – det kræver dælme noget mod at turde kigge på sig selv!

“Der er en stor tryghed og fortrolighed i CURIE netværket. Vi er meget forskellige men alligevel ligesindede, og det giver nogle super gode snakke med stof til eftertanke og lyst til at handle anderledes og prøve nye ting af.”

Hanne Storm Edlefsen, områdeleder i Strategisk Planlægning i Energinet, medlem af CURIE Executive i et år.

”We are drowning in information while starving for wisdom” – citat E.O.Wilson

I CURIE netværkene lægger jeg vægt på, at du som medlem får nyeste viden indenfor teknologi, ledelse, innovation og forretningsudvikling. Vi bliver opdateret af de allerskarpeste indenfor de forskellige felter. Men EN ting er viden om de nyeste trends, hvad de kan, og hvordan de virker. Noget andet – og mere dybere – som vi bruger energi og tid på er, at forholde os og tage stilling til den nye viden. Hvordan forholder vi os eksempelvis til de værdimæssige konsekvenser, der ligger i de nye muligheder? CURIE er også et netværk, hvor vi med et undersøgende, nysgerrigt mindset går til trends og tendenser for at få nogle gode diskussioner, der kan skabe fundamentet for de beslutninger, vi skal træffe i fremtiden.

Vi leger, vi undersøger, vi vender tingene på hovedet. Så vi får mange forskellige vinkler på tingene og ud fra det kan perspektivere de forskellige handlemuligheder, der er i den komplekse virkelighed, vi lever i i dag.

Selvfølgelig vil jeg som grundlægger og facilitator af CURIE netværkene sige, at det vi laver er godt. Jeg er faktisk ret stolt af det, vi skaber sammen år efter år. Og jeg er fuld af beundring for de seje, ambitiøse kvinder som gennem tiden har rykket sig helt vildt såvel på det personlige plan som i deres karrierer. Om det er et godt netværk for dig? Det er det, hvis du kan nikke genkendende til ovenstående og i så fald, vil vi glæde os til at byde dig velkommen og blive klogere sammen med dig.

CURIE har tre eksklusive professionelle netværk for forretningskvinder, ildsjæle og iværksættere. Lær de tre netværk bedre at kende her.

CURIE EXECUTIVE

Netværket for dig, som ønsker at nå til tops, skabe forretning og gøre en forskel. I netværket finder du kvinder, som du kan læne dig op ad, lade dig inspirere af og udvikle dig sammen med.

CURIE of TOMORROW

For de nysgerrige kvinder. Leder du efter et netværk, som kan inspirere din hverdag med de nyeste tendenser indenfor teknologi, forretningsudvikling og innovation?

CURIE EXPLORER

Dette år lancerer vi et splinternyt netværk. CURIE Explorer er for dig, som gerne vil starte dit eget firma. Du har brændt for at springe ud som
iværksætter længe men endnu ikke haft modet.

Bliv en del af CURIE-universet og få inspirerende fortællinger fra hverdagen, gode ideer og meget mere. Tilmeld dig her og modtag CURIE INSPIRED, et nyhedsbrev, som giver dig viden, mod og styrke gennem de erfaringer, vi gør os i CURIE.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere