Camilla Van Dijk, CEO for Seeknspeak
Camilla Van Dijk, CEO for Seeknspeak

Dette er historien om en kvinde, der tog springet fra den velkendte chefpost til jobbet som CEO for en ung startup

MED HÆNDERNE HELT NED PÅ KOGEPLADEN

Jeg har kendt Camilla gennem mange år. Vi mødte hinanden for første gang på Disruptors Academy og Camilla har været aktiv i CURIE Executive netværket siden 2017. Hun har tidligere været director for forretningsudvikling på group level i Solar. I dag er hun sprunget fra den sikre karrierekurs til at gå i front for Seeknspeak, en innovativ lille virksomhed, hvor de arbejder med at retænke måden, vi rekrutterer på. Her arbejder Camilla og hendes kolleger med at hjælpe virksomheder med at tiltrække og udvælge talenter ved at bruge mange af de nye teknologier. Bl.a. laves der rekrutteringsvideoer, digitale medieplaner, videoscreening og senest har virksomheden lanceret en platform, hvor kunstig intelligens kan identificere de bedste match mellem jobsøgende og virksomheder. Seeknspeak er fra 2017 og har i dag 7 ansatte.

Det er netop det modige spring fra den sikre karrierevej hos en etableret kendt virksomhed til det mere usikre som iværksætter, jeg er nysgerrige på at høre Camillas overvejelser om.

For hvad får en kvinde som hende til at træffe sådan en beslutning? Hvad har hun tænkt inden hun tog valget? Hvad drømmer hun om? Og er hun mon bange for noget?

For mig har Camilla altid stået som en kvinde, der er topambitiøs, og går med sikre skridt mod toppen af erhvervslivet. Hun har altid interesseret sig for forretningsudvikling, været på forkant med udviklingen af de nye teknologier og selvfølgelig taget en Executive MBA. Med sin gode energi omkring sig og sin gavmilde hjælpsomhed, har hun selv støttet mange andre til at nå deres mål.

Men nu har hun truffet et noget uventet valg – så jeg er nysgerrig! Hvad har hun ”gang i”? Og hvad kan vi andre lære af hendes valg i forhold til sin karriere?

Det sværeste er at håndtere usikkerhed omkring beslutningerne

Vi mødes hos Seeknspeak, der ligger på Gammel Kongevej i indre by København. Camilla kommer mig i møde med sit altid kæmpe store smil, sprudlende øjne og åbne arme. Smågrinende får vi os et glas koldt vand og sætter os til rette ved sofabordet i kontorets centrum. Desværre var mødelokalet med pejsen og udsigten over Københavns søer optaget til et kundemøde. Ingen tvivl om at de har travlt i den lille biks.

Jeg begynder ret direkte med at spørge ind til Camillas spring fra en chefstilling i Solar til at være CEO i iværksætter-virksomheden Seeknspeak. ”Hvad er egentlig den største forskel for dig i dit nye job?” spørger jeg. ”Jeg har meget mere hænderne på kogepladen i mit nye job. Det giver mig ofte et sug i maven! Det er fedt, når det lykkes og så er det pirrende, fordi vi som virksomhed bliver nødt til at satse mere. For det SKAL bare lykkes.” svarer Camilla.

“Hvordan er det egentlig at være CEO for Seeknspeak?” spørger jeg. Camillas mund breder sig til et stort smil og hendes øjne lyser ekstra op. ”Der er super spændende fordi potentialet i virksomheden er så stort. Og så er der en god frihed i det, som jeg værdsætter. Mange taler om at være ‘agile’… I Seeknspeak ER vi det virkelig. Jeg kan rykke på tingene og er ikke afhængig af at sidde og vente på svar.” Camilla sætter ansigtet i lidt mere alvorlige folder og fortsætter:

”Rollen falder mig faktisk helt naturligt. Men helt ærligt – så er det sværeste at håndtere usikkerheden omkring beslutningerne. I og med at jeg har det sidste ord, er det jo også endeligt mit ansvar, hvis jeg træffer beslutninger, som viser sig ikke at være gode. Jeg har en demokratisk lederstil, hvilket jeg synes er vigtigt i en lille organisation, hvor mange af os har flere roller. Så jeg lytter i en vis grad til alle for at styrke mit beslutningsgrundlag, og så træffer jeg en beslutning ud fra det. Heldigvis er min bestyrelse fantastisk god at sparre med, og så bruger jeg mit netværk, hvor jeg udvælger mine fortrolige med omhu.”

Motivation, mindset og mavefornemmelse

Camilla har sat sig lidt frem på stolen. Hun er meget nærværende i vores samtale og spørgsmålene står i kø i min hjerne for at komme ud:

  • “Hvad gør du egentlig for at holde motivationen oppe?” spørger jeg.

“For det første så synes jeg, at det er fedt at være med til at ændre andre menneskers mindset. At se andre mennesker opdage deres eget talent og vokse. Samtidig gør det mig glad, at se kundernes glæde for den værdi, vi skaber. Så det er jo den positive cirkel”, siger Camilla mens hun efter at have endt sætningen bryder ud i et stort grin “Ja, det lyder lidt kliché-agtigt – men det ER altså bare fedt at gøre en reel forskel – og se virksomheder og mennesker rykke sig”.

“En anden ting jeg gør meget aktivt for at holde motivationen oppe, er at holde øje på min krop og mit energiniveau. Husker at gøre noget godt for mig selv. Og det kan være at gå til morgensang på børnenes skole eller at meditere. Jeg lader op i naturen og elsker at gå blandt træerne. Faktisk kan jeg godt finde på at parkere langt væk fra arbejdet og gå langs søerne ind til kontoret på Gammel Kongevej for at mærke efter og reflektere”.

“Og så bruger jeg forresten også min intuition til generelt at holde mig på ret kurs. Stoler på min mavefornemmelse – den tager sjældent fejl. Min erfaring er, at vi skal give plads til at kunne mærke og så stole på den der mavefornemmelse!”

Så langt så godt. Camilla er i sandhed en powerkvinde med begge ben plantet solidt i mulden samtidig med, at visionerne strækker sig langt ud blandt stjernerne.

What you give is what you’re gonna get

Camilla blev i januar bestyrelsesmedlem i Red Barnet Hovedstaden. Hun trives i at være med til at sparre med de andre i bestyrelsen og hjælpe med at sætte retningen for en organisation med en så vigtig agenda.

“Red Barnet er en rigtig god sag, og det er dejligt at være med til at gøre noget for udsatte børn”.

Da vi jo i Danmark mangler kvinder i bestyrelserne, er jeg altid interesseret i at høre, hvordan de kvinder som rent faktisk lander en bestyrelsespost får den, derfor bliver jeg selvfølgelig nødt til at spørge.

“Det var en tidligere kollega, der kontaktede mig. De havde brug for en med strategisk tæft og handlekraft, som kunne være med til at skabe rammer og en realistisk målsætning. Jeg er meget glad for det. Men må også sige, at jeg er overrasket over, hvor mange timer jeg rent faktisk bruger på det efter arbejde.“ Efter at Camilla har fortalt mig, hvad hun bruger timerne til i Red Barnet, så står det klart at grunden til, at der er så mange timer i bestyrelsesarbejdet er, at hun selv har valgt at smøge ærmerne op og tage fat for at få organisationen toptunet til at gøre en endnu større forskel for endnu flere.

Camilla har været medlem af CURIE Executive siden 2017 og er et stort aktiv for gruppen. Jeg er derfor særlig optaget af, hvad Camilla tænker i forhold til sit netværk.

“Jeg synes, man skal vælge sit netværk med omhu. Start et sted. Det starter altid hos en selv – det handler om at stille sig til rådighed og hjælpe og sparre. Det har jeg altid gjort og min erfaring er, at det du sender ud kommer tusindfold tilbage.” Med andre ord: What you give is what you’re gonna get!

CURIE har tre eksklusive professionelle netværk for forretningskvinder, ildsjæle og iværksættere. Lær de tre netværk bedre at kende her.

CURIE EXECUTIVE

Netværket for dig, som ønsker at nå til tops, skabe forretning og gøre en forskel. I netværket finder du kvinder, som du kan læne dig op ad, lade dig inspirere af og udvikle dig sammen med.

CURIE of TOMORROW

For de nysgerrige kvinder. Leder du efter et netværk, som kan inspirere din hverdag med de nyeste tendenser indenfor teknologi, forretningsudvikling og innovation?

CURIE EXPLORER

Dette år lancerer vi et splinternyt netværk. CURIE Explorer er for dig, som gerne vil starte dit eget firma. Du har brændt for at springe ud som
iværksætter længe men endnu ikke haft modet.

Bliv en del af CURIE-universet og få inspirerende fortællinger fra hverdagen, gode ideer og meget mere. Tilmeld dig her og modtag CURIE INSPIRED, et nyhedsbrev, som giver dig viden, mod og styrke gennem de erfaringer, vi gør os i CURIE.

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere